Laborator de testare suplimente dietetice obtine acreditare ISO 17025

Laboratorul de testare din Shanghai al NSF International obtine acreditarea ISO/IEC 17025

12 martie 2012. NSF International a obtinut acreditarea ISO/IEC 17025 de la Serviciul National de Acreditare al Chinei (CNAS) pentru laboratorul sau din Shanghai, China.

Se spune ca peste 60% din ingredientele suplimentelor dietetice vandute in Statele Unite sunt importate din China. Un studiu de piata recent efectuat de United Natural Products Alliance (UNPA) a dezvaluit ca peste 63% dintre cei chestionati au declarat ca ar fi putin probabil ca ei sa cumpere un supliment dietetic provenind din China.

Potrivit purtatorului de cuvant al NSF, laboratorul de testare din Shanghai este capabil acum sa le furnizeze companiilor importatoare de suplimente dietetice si ingrediente alimentare un mijloc de a cumpara produse, materii prime si ingrediente mai sigure din Asia datorita auditului independent de terta parte si datorita certificarii acreditate.

“In loc sa se bazeze fie pe teste oferite de partea chineza, fie pe teste efectuate dupa ce au primit produsele, producatorii din SUA pot testa acum calitatea materiilor prime chinezesti inainte de a le fi expediate, prin intermediul laboratorului acreditat din Shanghai al NSF International,” a declarat Jeff Crowther, director executiv al Asociatiei Produselor pentru Sanatate SUA-China.

“Aceste servicii acreditate de testare ajuta companiile sa isi valorifice oportunitatile de a cumpara ingrediente din Asia si le da, in acelasi timp, asigurari acestora ca standardele lor privind siguranta si calitatea sunt indeplinite, la randul lor, si de furnizori,” a adaugat Crowther.

Inca de la infiintarea sa din 1944, NSF International se dedica protejarii si ameliorarii sanatatii umane la scara globala. NSF International este o organizatiei independenta, nonprofit, care se ocupa cu dezvoltarea standardelor, certificarea produselor, audituri, instruire si managementul riscului din domeniul sanatatii publice si al mediului. Atat producatorii si consumatorii, cat si organismele de reglementare se bazeaza pe NSF International in ceea ce priveste dezvoltarea unor standarde privind sanatatea publica si certificarile care ajuta la protejarea alimentelor, apei si sanatatii consumatorilor. Pentru informatii suplimentare, vizitati www.nsf.org.

This entry was posted in Stiri. Bookmark the permalink.