Certificare ISO 17025 pentru Laboratorul Material Testing Gulf

ISO 17025: Laboratorul Material Testing Gulf primeste aprobarea de a testa materiale de constructii

1 august 2011. Dubai. In urma indeplinirii cerintelor standardului ISO/IEC 17025 si ale Autoritatii din Emirate pentru Standardizare si Metrologie, laboratorul Material Testing Gulf din Abu Dhabi a primit acreditarea pentru un domeniu definit de teste in domeniul testarii materialelor de constructie.

Ing. Mohammed Saleh Badri, directorul general al Autoritatii din Emirate pentru Standardizare si Metrologie, a decernat certificatul in cadrul unei ceremonii promitatoare care a avut loc in sediul principal de birouri al laboratorului cu sediul in Dubai.

Ing. Badri a felicitat laboratorul pentru obtinerea prestigiosului certificat, sperand ca acesta isi va mentine statutul de acreditare prin actualizarea continua a capacitatilor de testare in perioada acreditarii, care este de trei ani, cu evaluari anuale regulate. El a adaugat ca acreditarea nu reprezinta numai verificarea documentelor si a sistemelor, ci si evaluarea si confirmarea competentei personalului care lucreaza in laborator.

In ceea ce priveste obtinerea acreditarii, ing. Badri a explicat pe scurt pasii implicati in acreditare, incepand de la analizarea documentelor, apoi evaluarile la fata locului efectuate de o echipa de evaluatori si experti calificati.

Certificatul este atribuit numai cand se constata ca nu exista neconformitati semnificative in timpul auditului, acestea putand afecta calitatea rezultatelor.

Suplinitorul directorului general al Autoritatii din Emirate pentru Standardizare si Metrologie a informat ca Sistemul de Acreditare National al Emiratelor (ENAS) este un membru asociat al Cooperarii Internationale pentru Acreditarea Laboratoarelor (ILAC), care este un organism renumit pe plan mondial in domeniul acreditarii laboratoarelor. Aceasta inseamna ca ENAS functioneaza in acord cu standardul international ISO 17011, un sistem cerut pentru organismele de acreditare din intreaga lume.

Acreditarea ajuta la depasirea obstacolelor tehnice in afaceri, a adaugat ing. Badri. El a mai mentionat interesul autoritatilor de a lua masuri si de a dezvolta metode care sa satisfaca nevoile laboratoarelor, ale organismelor de certificare si ale organismelor de inspectie.

This entry was posted in Stiri. Bookmark the permalink.