Cod etic conform reglementarilor din SA8000

Grupul brazilian Votorantim le cere furnizorilor sa semneze un cod etic conform reglementarilor din SA8000

15 iulie 2011. Compania braziliana Votorantim Industrial a propus un plan prin care toti furnizorii sai sa adere la un cod al sustenabilitatii pana la sfarsitul anului 2011.

Surse oficiale din cadrul grupului Votorantim – care fabrica o gama foarte larga de produse, de la otel pana la suc concentrat de portocale – au declarat ca intentioneaza ca toate companiile din lantul de aprovizionare al Votorantim sa consimta sa urmeze un cod etic bazat pe reglementarile etice ale standardului SA8000.

Conceput pe baza declaratiei ONU a drepturilor omului, SA8000 acopera un numar de politici etice ca: eliminarea muncii copiilor, discrimarea si orele de munca. In prezent, 80 de procente din furnizorii companiei se supun acestor reglementari.

Raul Calfat, reprezentantul Votorantim Industrial, care a inregistrat un profit de 23,3 miliarde de reali anul trecut, a spus: β€œIn 2010, ne-am sustinut actiunile si am creat o serie de angajamente care sa ne ghideze activitatile in anii ce vor veni. In 2011, ne vom continua eforturile spre noi provocari, urmandu-ne modelul impus, care combina dezvoltarea si disciplina financiara.”

Al doilea raport anual al sustenabilitatii afacerii, consultabil la adresa http://www.mz-ir.com/votorantim/relatoriosustentabilidade2010/VPAR_RelSus_2010_Eng.pdf, subliniaza, de asemenea, si alte sarcini pe care firma si le-a propus pentru anul in curs. Este planificata o atentie sporita fata de furnizori prin efectuarea de audituri mai dese cu scopul de a tine pasul cu potentialele probleme si incalcari ale sustenabilitatii.

Compania si-a planificat si dezvoltarea unei politici de marire a numarului de furnizori de pe plan local. Pentru mai multe informatii, vizitati http://www.votorantim.com.

This entry was posted in Stiri. Bookmark the permalink.