eCareme Technologies primeste certificatul ISO 27001

eCareme Technologies Inc., un membru al grupului ASUS, a obtinut certificarea ISO 27001 pentru managementul securitatii informatiei

10 mai 2011, Taipei. De vreme ce mutarea in nor (in engleza, cloud – un ansamblu distribuit de servicii de calcul, aplicatii, acces la informatii si stocare de date, fara ca utilizatorul sa aiba nevoie sa cunoasca amplasarea ┼či configuratia fizica a sistemelor care furnizeaza aceste servicii) a devenit o tendinta populara, furnizorii de servicii in nor tind sa priveasca practicile de securitate ca pe o prioritate.

Nu demult in acest an, eCareme Technologies Inc., un membru al Institutului Britanic de Standardizare, a lansat ASUS WebStorage OTP Authentication pentru a pune la dispozitia utilizatorilor o protectie online avansata a securitatii. Recent, compania a primit certificarea ISO 27001, standardul international pentru sistemele de management al securitatii informatiei, din partea Institutului Britanic de Standardizare (BSI).

Recunoasterea internationala indica faptul ca eCareme Technologies Inc. este in conformitate cu standardele internationale si ca utilizatorii si datele lor in nor sunt cu mult mai bine garantate si protejate.

“Mediul global devine complicat si plin de riscuri. Pentru a-i linisti pe utilizatorii nostri, echipa noastra ASUS WebStorage s-a dedicat tehnologiei securitatii, controlului riscului si sistemului de management,” a declarat presedintele consiliului de administratie eCareme CEO Peter Wu.” Acreditarea este sustinuta prin intermediul institutului recunoscut pe plan global BSI. A fi certificat ISO 27001 denota faptul ca toate produsele eCareme beneficiaza de o securitate excelenta. Fiind strict gestionat si controlat, ASUS WebStorage, produsul principal al eCareme, asigura utilizatorilor un mediu de stocare in nor sigur si fara griji, in care datele personale si informatiile conturilor sunt bine protejate.”

ISO 27001, standardul recunoscut pe plan global, specifica cerintele pentru elaborarea, implementarea, functionarea, monitorizarea, mentinerea si imbunatatirea unui sistem documentat de management al securitatii. Recunoscuta drept o agentie de acreditare fiabila si demna de incredere, BSI ofera evaluari independente prin care determina daca unele companii si-au implementat sau nu o abordare sistematica de imbunatatire a managementului intern si daca ele protejeaza sau nu informatiile personale ale clientilor.

Prestigioasa certificare ISO 27001 marcheaza o importanta piatra de hotar pentru eCareme Technologies Inc. Acest lucru inseamna ca echipa ASUS WebStorage poseda un sistem complet de securitate a informatiei, cu un domeniu care acopera managementul securitatii informatiei, politicile de securitate, organizarea securitatii informatiei, securitatea resurselor umane, securitatea fizica si a mediului, managementul mijloacelor de comunicare si al operatiunilor, controlul accesului la informatie, achizitionarea, dezvoltarea si intretinerea sistemelor informatice, managementul incidentelor din securitatea informatiei si managementul continuitatii afacerii. In plus fata de o protectie sporita a informatiilor utilizatorilor si a conturilor cloud, aceasta certificare mai implica si cresterea competitivitatii si posibila viabilitate care decurge de aici.

ASUS WebStorage foloseste Advanced Encryption Standard (AES), o metoda avansata de criptare care a fost adoptata de guvernul SUA, pentru a oferi o protectie inteligenta in timpul incarcarii in retea si a descarcarii din retea. Pe langa ASUS WebStorage OTP, certificarea ISO 27001 creste si mai mult increderea utilizatorilor in folosirea serviciului ASUS WebStorage. In viitor, eCareme Technologies va efectua audituri periodice, atat interne, cat si externe, pentru a asigura protectia imediata a utilizatorilor ASUS WebStorage. sursa: www.prnewswire.com

This entry was posted in Stiri. Bookmark the permalink.