Economiile arabe au nevoie de standarde internationale ISO

2 decembrie 2012. Tarile arabe ar trebui sa isi coordoneze eforturile in cadrul evenimentelor tehnice organizate de ISO, a declarat Tawfiq Al-Rabiah, ministrul comertului si industriei si presedintele organizatiei nationale de standardizare din Arabia Saudita, Organizatia Standardelor, Metrologiei si Calitatii (SASO).

Al-Rabiah a facut un apel pentru promovarea metrologiei, calitatii si standardelor care vor aduce beneficii dovedite economiilor si cetatenilor tarilor arabe.

Ministrul a tinut ieri un discurs in deschiderea unui forum la care au participat directori si manageri preocupati de domeniul metrologiei si standardelor din tarile arabe. SASO si Organizatia Internationala pentru Standardizare (ISO) au organizat in colaborare acest eveniment care se desfasoara pe durata a trei zile. Arabia Saudita este membru ISO cu drepturi depline.

Forumul a fost organizat pentru a face schimb de opinii avizate si pentru a explora problemele cu care se confrunta organismele de metrologie si de standardizare din tarile arabe.

Guvernatorul SASO , Saad Al-Qasabi, a scos in evidenta nevoia ca tarile in curs de dezvoltare, inclusiv statele arabe, sa primeasca sprijin de la ISO pentru a indeplini cerintele standardelor recunoscute pe plan international.

Nivelul participarii arabe in cadrul comitetelor tehnice ISO ar trebui sa creasca, a declarat Al-Qasabi, in vederea cresterii eficacitatii arabilor ca grup regional. El a mai spus ca acest lucru ar reflecta calitatea produselor si serviciilor din tarile arabe. (albawaba.com)

This entry was posted in Stiri. Bookmark the permalink.