Intalnire a comitetului tehnic ISO TC/197 la Montreal

Intalnire a comitetului tehnic ISO TC/197 la Montreal in data de 28 februarie

Pe data de 28 februarie a.c. va avea loc la Montreal o intalnire a comitetului tehnic ISO TC/197. Este prima reuniune a comitetului tehnic international de la schimbarea presedintelui si secretarului.

Reuniunea va avea ca obiectiv revizuirea activitatilor tuturor grupurilor de lucru, abordarea unei strategii pentru “proprietatea colectiva” a documentelor si discutarea reinceperii activitatilor celor doua grupuri de lucru unde nu s-a ajuns la un consens in cadrul intrevalului de timp definit de ISO.

In vederea pregatirii discutiilor s-au luat masuri pentru introducerea la vot de catre membrii nationali a urmatoarelor elemente:
• N563- vot pentru anularea ISO 15869, Hidrogen gazos si amestecuri bazate pe hidrogen – Rezervoare de combustibil pentru vehicule terestre
• N564-vot pentru anularea ISO 20100, Hidrogen gazos – statii de alimentare

In plus fata de voturile formale, participantii nationali au fost rugati sa se exprime cu privire la disponibilitatea de a reporni activitatea in viitorul apropiat.Avand in vedere ca nu s-a ajuns la un acord final trebuie sa se ia in calcul motivele pentru care s-a ajuns in acesta situatie si posibiile remedii. Se asteapta ca aceste subiecte sa fie abordate la plenarea din 28 februarie.

In plus, doua grupuri de lucru se vor reuni mai devreme decat plenara:
• ISO/TC 197 WG 16 – Consideratii fundamentale cu privire la siguranta sistemelor cu hidrogen – pe 26 februarie 2013
• ISO/TC 197 WG 17 – Sistem de absorbtie prin presiune pentru purificarea si separarea hidrogenului – pe 27 februarie 2013

Expertii care dosresc sa participe la plenara sunt rugati sa informeze cat mai curand secretariatul tehnic consultativ la nivel national. (news.thomasnet.com)

This entry was posted in Stiri. Bookmark the permalink.