Trei laboratoare vietnameze obtin certificarea ISO 15189

Ajutor american pentru imbunatatirea calitatii laboratoarelor medicale din Vietnam

24 aprilie 2012. Centrul american pentru controlul si prevenirea maladiilor CDC (www.cdc.gov), in colaborare cu organizatia internationala pentru sanatatea familiei FHI360 (www.fhi360.org), a realizat un program de ajutorare a republicii Vietnam in eforturile sale de modernizare a sase laboratoare incluse intr-un program care vizeaza obtinerea conformitatii cu standardele internationale ISO pentru sistemele de management al calitatii si pentru competenta laboratoarelor.

Pe 20 aprilie, trei dintre aceste sase laboratoare au primit certificarea ISO 15189:2007 din partea reprezentantilor ministerului vietnamenz al stiintei si tehnologiei (www.most.gov.vn/Desktop.aspx/Home-EN/ ).

Un consilier al CDC in Vietnam, H. Carvalho, a declarat ca Statele Unite doresc sa continue sa ajute Ministerul Sanatatii din Vietnam sa isi imbunatateasca calitatea laboratoarelor sale in vederea cresterii calitatii serviciilor de ingrijire acordate pacientilor.

ISO 15189:2007 este un standard international emis de Organizatia Internationala pentru Standardizare, care specifica cerintele privind calitatea si competenta laboratoarelor medicale. Standardul este folosit de laboratoarele medicale in dezvoltarea sistemelor lor de management al calitatii si in evaluarea propriei competente, ca si de organismele de acreditare in confirmarea sau in recunoasterea competentei laboratoarelor. sursa: http://fr.vietnamplus.vn/

This entry was posted in Stiri. Bookmark the permalink.