Primul premiu ISO acordat promotorilor standardelor

ISO a prezentat o noua initiativa, premiul ISO, acordat ca recunoastere unei persoane care a avut o contributie semnificativa la promovarea standardelor ISO. Castigatorul premiului va primi 20000 de franci elvetieni pentru a finanta un proiect sau o cercetare.

“Exista o multitudine de ambasadori ai standardelor in mediul de afaceri, academic sau guvernamental, persoane sau mai bine zis lideri, care inteleg beneficiile standardelor ISO si muncesc temeinic pentru a incuraja utilizarea lor” a declarat secretarul general ISO, domnul Rob Steele.

“Prin acordarea acestui premiu si a sumei de bani dorim sa recunoastem aceste eforturi si sa incurajam viitoare proiecte.”

“Ceea ce este unic in cazul acestui premiu se refera la faptul ca atinge o sfera dincolo de comunitatea ISO” a explicat secretarul general ISO. “Premiile noastre curente aveau ca tinta experti din cadrul comitetelor sau membri ISO. De data asta, dorim sa mergem mai departe. In mod particular, dorim sa incurajam persoanele tinere, ideal sub varsta de 45 de ani, care sunt total implicate in standardizare.”

Sunteti eligibil ?

Pentru a putea aplica pentru acest premiu trebuie sa fiti:

• O persoana fizica (nu puteti aplica in numele unei companii sau a unei organizatii), ideal sub varsta de 45 de ani.
• Din afara comunitatii ISO (sa nu lucrati pentru secretariatul central ISO, sa nu fiti membru ISO sau membru intr-un comitet tehnic sau national ISO).
• Disponibil sa calatoriti la St. Petersburg in saptamana 16-20 septembrie (costurile vor fi suportate de ISO) unde castigatorul va sustine o prezentare legata de subiectul premiat.

Cum puteti aplica

Trebuie sa explicati in 300 de cuvinte cum ati realizat o contributie semnificativa la intelegerea sau utilizarea standardelor ISO, prin abordarea unor provocari economice, tehnologice si/sau societale.

In plus, trebuie sa trimiteti o propunere in 150 de cuvinte pentru proiectarea unei cercetari sau pentru finantarea implementarii unui standard ISO intr-o maniera care abordeaza clar o provocare din sfera economica, societala sau legata de mediul ambiant.

Aplicatiile trebuie sa fie trimise pe adresa isoprize@iso.org inainte de 5 iulie 2013.

Premiul consta in:

• 20000 franci elvetieni pentru a finanta un proiect propus.
• Finantarea calatoriei si cazarii de-a lungul saptamanii in care are loc festivitatea de premiere. (sursa: ISO)

This entry was posted in Stiri. Bookmark the permalink.