SCAD primeste certificarea ISO 27001 pentru securitatea informatiei

Abu Dhabi, 23 ianuarue 2012. Centrul de Statistica din Abu Dhabi (Statistics Centre Abu Dhabi, numit in continuare SCAD) a anuntat ca a fost certificat conform standardului ISO/IEC 27001 in urma implementarii cu succes a unui sistem integrat de linii directoare privind managementul riscului in domeniul securitatii informatiei, care garanteaza protectia adecvata a datelor si informatiilor importante stocate de centru.

Purtatorii de cuvant SCAD au explicat ca centrul a obtinut certificatul ISO 27001 ca urmare a unui numar de operatiuni efectuate de o echipa de specialisti ISO din Marea Britanie.

Procedura a durat doua saptamani si a inclus audituri si inspectii care au confirmat aderarea SCAD la standardele internationale pentru securitatea informatiei in derularea tuturor proceselor. Aceasta realizare a fost precedata de cooperarea cu Centrul de Mediu, Sanatate si Siguranta din Abu Dhabi, prin care au fost identificate cerintele standardelor care trebuie indeplinite de sistemul de securitate a informatiei pentru fiecare dintre departamentele SCAD, nelimitand analiza la departamentul IT.

SCAD si-a reafirmat angajamentul de a adopta cele mai noi tehnologii mondiale pentru a asigura producerea celor mai bune rezultate statistice la timp, aspect exemplificat de echipamentele si programele folosite de centru in diverse sondaje, cum ar fi recent incheiatul proiect Abu Dhabi Census 2011, in timpul careia personalul a primit tablete digitale moderne pentru a strange date de pe teren, harti GIS legate prin satelit si coordonate geografice care au indrumat personalul in indeplinirea rapida a sarcinilor.

Butti Al Qubaisi, directorul general SCAD, a constatat: “Certificatul pentru securitatea informatiei este un reper important in stradania noastra de a atinge obiectivele strategice ale centrului, ca si o dovada a politicii de Calitate Totala urmarite de centru. ISO 27001 va contribui la sprijinirea planurilor SCAD de continuare a modernizarii si a dezvoltarii din anii viitori”.

“In aceasta directie,” a adaugat el, “centrul se pregateste anul acesta pentru o alta vizita a echipei britanice de audit, care va verifica continuarea implementarii standardelor adoptate si va reinnoi certificatul ISO 27001. Ne-am propus, de asemenea, sa depunem eforturi pentru a obtine si alte certificari ale altor standarde ale calitatii, in viitorul apropiat.”

This entry was posted in Stiri. Bookmark the permalink.