Companie certificata DIN EN 16001

Compania Mitsubishi HiTec Paper Europe a fost certificata DIN EN 16001

16 ianuarie 2012. Sistemul de management al energiei utilizat de Mitsubishi HiTec Paper Europe (MPE) a fost certificat ca fiind in conformitate cu standardul DIN EN 16001.

Directorul general Gerhard Schoon a declarat cu aceasta ocazie: “Sistemul de management al energiei existent in cadrul MPE reprezinta deja o confirmare a angajamentului companiei fata de conservarea mediului si fata de folosirea responsabila a resurselor neregenerabile.”

Preocuparile legate de energie au fost adesea trecute in revista in cadrul sistemului de management al mediului, iar sistemul de management al energiei a fost implementat in urma cu mai multi ani.

Recunoscand importata crescanda a energiei ca problema privita in ansamblu, MPE a adaptat-o oficial in politicile companiei si a introdus un sistem de management al energiei certificat conform standardului DIN EN 16001.

“Acest sistem certificat de curand face mai mult decat a ne plasa intr-o pozitie propice urmaririi obiectivului de imbunatatire constanta a eficientei energetice si a eforturilor de economisire a energiei,” a remarcat Gerd Finkenhofer, directorul insarcinat cu managementul energiei in cadrul MPE.

“In scopul imbunatatirii continue, fireste ca ne asteptam ca inainte de incheierea anului, actuala certificare care se bazeaza pe standardul european sa fie inlocuita cu certificarea DIN EN ISO 50001, care este valabila in intreaga lume si care va aduce beneficii companiei noastre la nivel global.”

Procesul de imbunatatire continua initiat este renumit pentru asigurarea unei manipulari responsabile si sustenabile a resurselor in intreaga companie. Printre alte contributii aduse, s-a demonstrat ca reduce emisiile de gaze cu efect de sera. Toate departamentele companiei sunt vizate: de la cercetare si dezvoltare la achizitii, de la lantul de productie ca intreg la mentenanta si reparatii, la distributie si logistica. Sistemele implementate in locatiile Bielefeld si Flensburg au fost inspectate si certificate de organismul de certificare TÜV Nord.

Mitsubishi HiTec Paper Europe este o sucursala germana a companiei Mitsubishi Paper Mills Ltd. din Japonia, unul dintre cei mai importanti producatori mondiali de hartie de specialitate. Cei aproximativ 680 de angajati ai Mitsubishi HiTec Paper Europe produc produc hartie de inalta calitate: hartie termica (thermoscript), hartie pentru imagini digitale (jetscript) si hartie fara carbon (giroform) in cele doua locatii bogate in traditie din Bielefeld si Flensburg. Pentru mai multe informatii, vizitati www.mitsubishi-paper.com.

This entry was posted in Stiri. Bookmark the permalink.