Acreditarea ISO 17025 pentru Laborator de microbiologie

Laboratorul a fost recunoscut ca indeplinind cele mai inalte standarde internationale privind siguranta

Princeton, New Jersey. 10 ianuarie 2012. Covance Inc., un lider de piata in domeniul testarii alimentelor si al sigurantei alimentare, a anuntat astazi ca Oganizatia Internationala pentru Standardizare (ISO) a acordat acreditarea ISO 17025 noului sau laborator de microbiologie situat in Madison, Wisconsin. Covance a achizitionat laboratorul de la TRAC Microbiology anul trecut, in luna septembrie.

Decernata de Asociatia Americana pentru Acreditarea Laboratoarelor (A2LA), acreditarea ISO 17025 atesta conformitatea cu liniile directoare ale AOAC International privind laboratoarele care efectueaza analize microbiologice si chimice ale alimentelor si produselor farmaceutice.

“Aceasta acreditare ISO¬†17025 reprezinta o indicatie clara asupra capacitatilor in crestere ale companiei Covance de a furniza servicii microbiologice de varf, care indeplinesc sau depasesc standardele din domeniu in privinta testarii calitatii,” a declarat Marlo Vasquez, vicepresedinte si director general la Covance Nutritional Chemistry and Food Safety.

“Echipa noastra este bine cunoscuta pentru dedicarea sa fata de garantarea sigurantei produselor clientilor nostri. Acesta este cel de-al patrulea laborator Covance de chimie nutritionala si siguranta alimentara care castiga acreditarea ISO, demonstrandu-ne, astfel, angajamentul fata de excelenta operatiunilor si a serviciilor oferite clientilor.”

Noua realizare se alatura acreditarilor ISO 17025 obtinute de laboratoarele Covance din Battle Creek, Michigan (2011), Madison, Wisconsin (2009) si Singapore (2008). Oferind servicii de testare a alimentelor de peste 75 de ani, Covance joaca un rol principal in elaborarea programelor de testare impuse de reglementarile privind etichetarea nutritionala a produselor si de standardele stiintifice.

Avand sediul central in Princeton, New Jersey, Covance este una dintre cele mai mari companii din lume in ceea ce priveste furnizarea de servicii de dezvoltare de medicamente si de testare de alimente, cu profituri anuale de peste 2 miliarde de dolari, cu activitati care se desfasoara la nivel global, in peste 30 de tari si cu peste 11000 de angajati in intreaga lume. Pentru informatii suplimentare despre produsele si serviciile oferite de Covance, vizitati www.covance.com.

This entry was posted in Stiri. Bookmark the permalink.