Alpine Bank s-a recertificat ISO 14001:2004

17 aprilie 2012. Alpine Bank s-a recertificat in mod oficial conform standardului international de excelenta ISO 14001:2004 pentru sistemul de management al mediului.

Pentru a primi aceasta certificare, organizatiile trebuie sa isi reduca la minim efectele daunatoare asupra mediului cauzate de propriile activitati si trebuie sa obtina o imbunatatire continua a propriei performante de protectie a mediului inconjurator.

Noul certificat ISO 14001 obtinut de Alpine are o perioada de valabilitate de trei ani. Banca a obtinut prima data acest certificat in 2006. Potrivit unui comunicat de presa emis de banca, Alpine este singura institutie oferind servicii financiare din Statele Unite care detine aceasta distinctie.

‚ÄúCertificarea conform standardului ISO 14001 este o modalitate concreta prin care Alpine Bank ajuta la protejarea stilului de viata din Colorado de Vest si prin care sunt reduse costurile asociate operatiunilor bancare. Faptul ca suntem auditati anual de KPMG Performance Registrar, un auditor acreditat ISO, garanteaza ca Alpine Bank continua sa isi indeplineasca promisiunile‚ÄĚ a declarat presedintele echipei ecologiste Green Team din cadrul Alpine Bank, David Miller.

Certificarea ISO 14001 le da asigurari partenerilor de afaceri ai bancii ca aceasta aplica o politica eficienta de protectie a mediului, ca isi imbunatateste continuu practicile si procedurile si ca depune eforturi pentru a-si implementa politica de mediu in toate operatiunile bancare. ISO 14001 impune, de asemenea, si comunicarea eforturilor de protectie a mediului in cadrul comunitatii de care apartine banca.

Pentru a sprijini activitatile Green Team si pastrarea certificarii ISO 14001, auditorii interni Alpine Bank evalueaza fiecare locatiei si ofera feedback directorilor sucursalelor despre operatiunile, procesele si practicile unitatilor bancare. Echipa de audit analizeaza practicile de mediu ale fiecarei sucursale, inclusiv eforturile de a folosi energie curata, de a pastra resursele de apa, de a selecta si de a folosi produse reciclate din hartie si produse ecologice de curatenie, ca si de a depozita in conditii sigure orice produse chimice utilizate.

Aceste controale si bilanturi garanteaza si ca banca isi intelege impactul asupra mediului si ca ia masuri pentru a-si imbunatati practicile si sistemele de-a lungul timpului. Economisirea energiei si a apei si reducerea poluarii si a deseurilor duce si la economii financiare si la servicii mai ecologice oferite clientilor si comunitatii.

Alpine Bank este o banca locala care isi desfasoara activitatea de peste 38 de ani pe versantul vestic din Colorado. Prin intermediul celor 37 de locatii pe care le detine, Alpine ofera servicii bancare variate tuturor celor 130000 de clienti ai sai. Numerosi angajati si directori lucreaza la Alpine Bank de peste 10 ani, ceea ce a permis construirea unor relatii pe termen lung cu clientii. Pentru informatii suplimentare, vizitati www.alpinebank.com.

This entry was posted in Stiri. Bookmark the permalink.