Companie farmaceutica obtine certificare ISO 9001 si 14001

Prin certificarile standardelor ISO 9001 si ISO 14001, Astellas Pharma España isi dovedeste bunele practici de management al calitatii si respectul fata de mediul inconjurator

Madrid, Spania. 9 aprilie 2012. Astellas Pharma España si-a acreditat sistemele de management al calitatii si al mediului prin obtinerea certificarilor ISO 9001:2008 si ISO 14001:2004. Astfel, compania farmaceutica a primit o recunoastere a excelentei sale in comercializarea, depozitarea si distributia medicamentelor sale si a “implicarii angajatilor sai in grija fata de mediu”, dupa cum se specifica intr-un comuinicat de presa al companiei.

Concret, sediul companiei aflat in Pozuelo de Alarcón (Madrid) a primit distinctiile Organizatiei Internationale pentru Standardizare in materie de mediu (ISO 14001) si pe cea in materie de calitate (ISO 9001), ceea ce “consolideaza angajamentul companiei de a oferi servicii optime clientilor sai si de a-si imbunatati continuu toate aspectele activitatilor sale”, se mai precizeaza in comunicat. Aceasta dubla certificare ISO pentru calitate si mediu ii ofera companiei “o serie de instrumente, cum ar fi definirea indicatorilor de proces si identificarea aspectelor care trebuie corectate sau imbunatatite in anumite zone determinate”, se mai mentioneaza in comunicat.

Pentru directorul de relatii publice din cadrul Astellas Pharma España, Asunción Somoza, aceasta certificare ISO 9001 si 14001 “demonstreaza ca muncim in fiecare zi pentru a atinge excelenta”, dat fiind faptul ca standardul specifica toate cerintele care trebuie indeplinite de o organizatie care se bazeaza pe managementul proceselor.

Pentru a obtine aceasta distinctie a calitatii, Astellas Pharma si-a analizat toate procesele implicate in lantul de aprovizionare al companiei farmaceutice, avand ca obiectiv cresterea satisfactiei clientilor. In acest scop, Astellas a incheiat un contract de colaborare in forma externalizata cu compania Farmasierra Distribución, S.L.

Auditurile finale de certificare ISO au fost efectuate de organismul de standardizare si certificare britanic BSI (British Standards Institution) si au relevat faptul ca Astellas Pharma functioneaza respectand parametrii de calitate si de protectie a mediului stabiliti in standardele internationale. Pentru mai multe informatii, vizitati www.astellas.com.

This entry was posted in Stiri. Bookmark the permalink.