CARMAT obtine dubla certificare ISO 13485 si ISO 9001

CARMAT obtine dubla certificare ISO 13485 (dispozitive medicale) si ISO 9001 (managementul calitatii)

1 iulie 2011. CARMAT a primit confirmarea certificarilor ISO 9001 si ISO 13485, standard care defineste exigentele sistemelor de management al calitatii pentru industria dispozitivelor medicale.

Aceasta dubla certificare reprezinta validarea independenta a calitatii proceselor de proiectare, de producere si de control implementate in cadrul companiei. Certificarea ISO 13485 este, la randul ei, o etapa majora in procesul de obtinere a inregistrarii marcii europene (CE) pentru dispozitivele medicale.

CARMAT este o companie de tehnica medicala inovatoare, al carei obiectiv este de a aduce pe piata prima inima artificiala biocompatibila in totalitate si care sa se autoregleze, sa includa ventriculele drept si stang si a carei conceptie isi doreste sa se apropie pe cat posibil de inima umana.

Avand in spate peste 15 ani de dezvoltare, acest proiect s-a nascut din colaborarea profesorului Alain Carpentier cu Grupul EADS, in incercarea de a aplica biomaterialele si tehnologiile de varf in crearea unei inimi artificiale.

Vizitati site-ul companiei, www.carmatsa.com, pentru mai multe informatii.

This entry was posted in Stiri. Bookmark the permalink.