Centru de reciclare se certifica R2 si ISO 14001

Noul centru de reciclare ECOvanta va primi certificarile R2 si ISO 14001 pentru mediu

Philadelphia, Pennsylvania. 24 octombrie 2011. Covanta Energy Corporation, un lider mondial in dezvoltarea si punerea in functiune a facilitatilor de tipul “energie din deseuri” (Energy-from-Waste) si a altor proiecte care folosesc energia regenerabila, a anuntat astazi lansarea unui nou departament al afacerii sale, prin care se vor recicla in mod responsabil deseurile electronice. ECOvanta, cu sediul in West Philadelphia, este o unitate de reciclare de ultima ora care recicleaza in mod corespunzator deseurile electronice ca: monitoare, computere, telefoane mobile, imprimante si televizoare.

Deseurile electronice reprezinta un segment in crestere in SUA, cu peste trei milioane de produse electronice in fiecare an, din care numai 14% sunt recuperate in scopul reciclarii, restul ajungand in mod obisnuit in gropile de gunoi ecologice. Electronicele nu ar trebui sa fie aruncate la gunoi, deoarece majoritatea contin metale grele cum sunt plumbul, mercurul sau cadmiul.

“Este important sa reciclam adecvat deseurile electronice pentru a fi siguri ca protejam mediul inconjurator de orice daune potentiale. Sunt fericit sa constat ca apar si in Philadelphia noi companii care se ocupa de acest aspect, ca ECOvanta. Ele nu numai ca ofera o solutie la aceasta problema, dar creeaza si noi investitii in comunitatea noastra,” a declarat Carlton Williams, comisarul adjunct al directiei de sanatate publica a municipalitatii Philadelphia.

ECOvanta si-a incheiat cu succes auditurile de evaluare in vederea obtinerii certificarilor R2 (reciclarea responsabila) si ISO 14001:2004 (sisteme de managment al mediului). Aceste riguroase certificari de terta parte garanteaza ca deseurile electronice sunt reciclate in mod responsabil si sustenabil.

“Suntem incantati ca ne-am lansat in aceasta noua aventura a reciclarii deseurilor electronice. Este o piata in crestere si sesizam o ocazie de a oferi o cale adecvata si responsabila de a recicla si de a dispune de aceste materiale, intrucat tot mai multi oameni au devenit constienti de importanta sa. In plus, suntem mandri ca oferim noi locuri de munca ecologice in orasul Philadelphia,” a spus Seth Myones, presedintele Covanta Americas.

Pentru informatii suplimentare despre serviciile ECOvanta, vizitati www.ecovanta.com.

This entry was posted in Stiri. Bookmark the permalink.