Centrul de date IC2 Macquarie Telecom obtine certificarea ISO 27001

Centrul de date din Macquarie Park indeplineste cerintele securitatii fizice si cibernetice

20 septembrie 2012. Compania australiana de gazduire administrata si de telecomunicatii Macquarie Telecom a anuntat ca centrul sau de date de 60 milioane $, Intellicentre 2 (IC2), situat in suburbia orasului Sydney, Macquarie Park, a fost certificat in conformitate cu cerintele standardului international ISO 27001.

“ISO 27001 este un indicator al investitiilor noastre in curs de desfasurare pentru asigurarea celor mai inalte niveluri de securitate cibernetica si a unor capacitati deosebite impotriva intruziunilor in IC2, cu scopul de a indeplini si de a depasi riguroasele standarde ale guvernului si ale intreprinderilor care ne sunt clienti,” a declarat directorul general Macquarie Telecom, Aidan Tudehope.

Centrul de date IC2 a fost auditat de organismul de certificare SAI Global si a primit certificarea ISO 27001 pentru standardele sale solide de abordare a sistemelor de management al securitatii informatiei care se aplica bunurilor fizice si informatice ale organizatiei.

SMSI cuprinde masuri de detectare a intruziunilor si masuri de prevenire, o infrastructura sigura pentru server, masuri ferme de securitate fizica si sisteme de control biometric al accesului.

ISO 27001 completeaza seria de acreditari primite de IC2 pentru securitatea fizica si cibernetica.

Macquarie Telecom a devenit astfel primul furnizor de servicii de gazduire certificat ISO 27001 in Australia. Certificarea ISO/IEC 27001 este o modalitate esentiala de a garanta implementarea unui sistem de management al securitatii informatiei auditat conform unui standard mondial de un organism independent de terta parte. Pentru mai multe informatii, vizitati www.macquarietelecom.com.

This entry was posted in Stiri. Bookmark the permalink.