Centrul operativ FGC obtine certificarea de mediu ISO 14001

“Certificatul ISO 14001 confirma angajamentul corporativ asumat FGC in privinta dezvoltarii durabile”

6 noiembrie 2012. Caile Ferate Catalane (Ferrocarriles de la Generalitat de Cataluña – FGC) au obtinut certificarea ISO 14001:2004 pentru sistemul de management al mediului. Domeniul certificarii acopera activitatile de intretinere si reparare a trenurilor si utilajelor din centrul operativ din Rubí.

Cu ajutorul certificarii ISO 14001, FGC incearca sa garanteze standardizarea proceselor sale si armonizarea operatiunilor de intretinere si reparatii cu cerintele legislative si de securitate.

Importanta acestei certificari, dupa cum a explicat FGC, “consta in noutatea faptului ca activitatea certificata se desfasoara in intregime intr-un mediu industrial, astfel incat cerintele referitoare la mediu care rezulta din operatiunile de mentenanta trebuie sa se alinieze cu cerintele de securitate si cele legislative proprii unor astfel de centre”.

Implementarea noilor sisteme

De asemenea, prin intermediul certificarii ISO 14001 se asigura standardizarea proceselor si o buna organizare a activitatii de intretinere din punct de vedere al eficientei.

“Certificarea de mediu obtinuta de centrul operativ din Rubí presupune initierea unui proces de implementare a sistemelor de management in departamentul de mentenanta al companiei, completandu-le pe cele deja implementate in activitatile de transport si in unitatile sportive si turistice ale FGC din zonele montane ca Vall de Núria, La Molina si din Montserrat”, a precizat FGC.

“Ca parte a politicii de responsabilitate sociala corporativa, acest certificat ISO 14001 atesta orientarea care rezulta din angajamentul corporativ asumat FGC in privinta dezvoltarii durabile a diferitelor aspecte care alcatuiesc serviciile publice pe care le pune la dispozitie compania”, a fost concluzia comunicatului dat de FGC (www.fgc.cat).

This entry was posted in Stiri. Bookmark the permalink.