Certificarile ISO sprijina sistemul de management integrat al Fircroft Group

31 octombrie 2011. Compania de recrutare globala Fircroft Group (www.fircroft.com) si-a consolidat recent sistemul de management integrat prin castigarea certificarii a trei standarde internationale: ISO 9001, ISO 14001 si OHSAS 18001.

Infiintata in Regatul Unit in 1970, Fircroft este un important furnizor de servicii de recrutare, completare cu cadre si cautare de personal. In prezent, Fircroft pune la dispozitie peste 5000 de angajati temporari sau permanenti pentru peste 100 de companii din 40 de tari din intreaga lume.

Clientii Fircroft provin in special din sectoarele petrol si gaze, auto, minerit si minerale, energie electrica si inginerie.

Fircroft a avut un profit de 338 de milioane de lire in 2009, cu 21% mai mare decat in anul precedent, si a angajat peste 300 de cadre. Dintre numeroasele distinctii primite, amintim plasarea sa in Sunday Times Top Track 250 in 2008 si in 2009.

In 1992, Fircroft si-a implementat un sistem de management al calitatii (SMC) conform standardului BS 5750. Doi ani mai tarziu, acesta a fost actualizat pentru a indeplini cerintele standardului ISO 9002 si, in acelasi an, compania si-a deschis prima filiala extrateritoriala.

In 2004, Fircroft a ales SGS pentru a-i evalua conformitatea sediului central si a sediilor din Warrington si Aberdeen cu noul standard de managment al calitatii ISO 9001. Acestea au fost certificate cu succes si, in 2008, sediile companiei din Londra, Crewe, Billingham si Whitehaven au fost si ele certificate ISO 9001.
Sediul Fircroft din Perth, Australia, a fost prima locatie din afara tarii evaluata ISO 9001, castigand certificarea in 2009. In 2010 i-au urmat sediile din Brisbane si Houston.

In ianuarie 2011, Fircroft a hotarat sa isi integreze sistemul de management al calitatii certificat ISO 9001 in sistemul de management al mediului (SMM) si in sistemul de management al sanatatii si securitatii ocupationale.

Desi fiecare dintre aceste standarde au cate un punct central de interes special, toate trei se bazeaza pe un ciclu de imbunatatire continua de tipul planifica-executa-verifica-actioneaza.

“Aceasta integrare a fost o miscare inteligenta,” a declarat Martin Fiddler, director de calitate la Fircroft. “Noul nostru sistem de management integrat ne ofera mai mult control asupra proceselor de afaceri si asigura o imbunatatire continua a intregii organizatii.”

Sistemul de management integrat a ajutat Fircroft:
● sa elimine duplicarea procedurilor, economisind timp si bani;
● sa isi reduca si sa isi simplifice documentatia manageriala;
● sa isi imbunatateasca eficienta auditurilor interne si externe;
● sa isi prezinte in mod clar recomandarile si sistemele calitatii, mediului, sanatatii si securitatii clientilor, eventualilor clienti si partilor interesate;
● sa isi elaboreze si sa urmareasca un singur set de obiective (de exemplu, reducerea emisiilor de CO2), legate de obiectivele sale strategice (de exemplu, reducerea impactului sau asupra mediului);
● sa creasca responsabilitatea, implicarea si motivarea personalului in indeplinirea telurilor propuse;
● sa isi sporeasca performanta si satisfactia clientilor;
● sa isi indeplineasca obligatiile legale si de reglementare;
● sa indeplineasca orice nevoi suplimentare privind sanatatea clientilor si a candidatilor.

In iulie 2011, SGS a recertificat Fircroft conform ISO 9001 si a extins domeniul acestei certificari la toate cele sapte birouri din Regatul Unit, ca si la cele din Houston, Perth si Brisbane.

In acelasi timp, SGS a certificat si sistemul de management al mediului aplicat de Fircroft conform ISO 14001, si sistemul sanatatii si securitatii conform OHSAS 18001. Reprezentantul Fircroft, Martin Fiddler, a mai spus: “Aceasta ne-a adus multe beneficii, cum ar fi cresterea sensibilizarii angajatilor, cunostintele si angajamentul fata de programele noastre de imbunatatire a sanatatii, sigurantei si mediului.”

“Pe plan extern, am dobandit un avantaj fata de concurenta cand vine vorba de a licita pentru noi ocazii de afaceri. In ultimii sapte ani am colaborat foarte eficient cu SGS. Inca de la inceput, ei ne-au oferita o solutie robusta si competitiva. Toti cei de la SGS, de la evaluatori pana la consilieri, ne-au dat multe sfaturi bune si ne-au ajutat sa ne imbunatatim. Gratie acestei relatii de lunga durata, SGS a fost alegerea evidenta in privinta organizatiei desemnate sa ne asiste in extinderea certificarii pentru celelalte locatii si in certificarile ISO 14001 si OHSAS 18001,” a adaugat Fiddler.

SGS a efectuat un preaudit initial la Fircroft in aprilie 2011. Acesta a fost stadiul trecerii in revista a documentatiei si a analizei lipsurilor. In iulie 2011, SGS a efectuat un al doilea audit care a constat in evaluarea completa a sistemului de management integrat in raport cu cerintele standardelor ISO 9001, ISO 14001 si OHSAS 18001.

“In recenta mea evaluare, am gasit la Fircroft numai cateva neconformitati minore, la rezolvarea carora se lucreaza deja, si am mai gasit si niste practici intr-adevar foarte bune,” a spus auditorul sef SGS al sistemului de management integrat, Linzi Platts. “Martin Fiddler este pasionat de imbunatatirea continua a companiei si astept cu nerabdare sa mai lucrez cu el si cu Fircroft.”

Martin Fiddler a concluzionat: “Vizitele de evaluare si de supraveghere de la SGS ne-au ajutat cu certitudine sa identificam zonele care merita imbunatatiri si au contribuit la programul nostru de imbunatatire continua.”

Fircroft vizeaza sa isi imbunatateasca si mai mult eficacitatea sistemului de management integrat prin obtinerea certificarii PAS 99 (o specificatie disponibila public).

Compania si-a mai planificat si extinderea certificarilor ISO 9001, ISO 14001 si OHSAS 18001 in locatiile canadiene si in celelalte locatii britanice in anul 2012. sursa: www.yourindustrynews.com

This entry was posted in Stiri. Bookmark the permalink.