Institutul de Microelectronica al A*STAR primeste certificarea ISO 13485

31 octombrie 2011. Institutul de Microelectronica (IME), un institut apartinand Agentiei pentru Stiinta, Tehnologie si Cercetare (A*STAR), a anuntat astazi primirea certificarii ISO 13485:2003 (standarul international al dispozitivelor medicale) pentru proiectarea si dezvoltarea dispozitivelor medicale.

Aceasta certificare vine in completarea celei ISO 9001 pe care IME o detine inca din 1996 si exprima atentia sporita pe care institutul o acorda cerintelor fundamentale din industria medicala.

Standardul international ISO 13485 confirma abilitatea IME de a oferi un management al proiectelor de inalta calitate, tehnologii avansate, activitati de proiectare si dezvoltare care indeplinesc cerintele partenerilor si respecta reglementarile din domeniu.

IME a initiat programe de cercetare pentru a colabora cu partenerii din domeniu in dezvoltarea unor dispozitive medicale inedite dedicate diagnosticarii Point-of-Care (la punctul de acordare a asistentei medicale), diagnosticarii in vitro, depistarii de droguri si dispozitivelor medicale miniaturale.

“Convergenta biologiei si a tehnologiiilor microelectronice reprezinta o oportunitate unica pentru ca IME sa isi amelioreze competenta multidisciplinara in tehnologia microelectronica si sa creasca valoarea partenerilor nostri din campul cercetarii,” a remarcat prof. Dim-Lee Kwong, directorul executiv al institutului.

“Aceasta certificare este ultimul pas pe care l-am facut pentru a ne indeplini misiunea de a plasa Singapore pe pozitia de centru preferat de cercetare si dezvoltare a viitoarei generatii de dispozitive medicale,” a adaugat el.

Pentru mai multe informatii despre Institutul de Microelectronica (IME) si despre Agentia pentru Stiinta, Tehnologie si Cercetare (A*STAR), va rugam sa vizitati www.ime.a-star.edu.sg si www.a-star.edu.sg.

This entry was posted in Stiri. Bookmark the permalink.