Companie portuara primeste certificatul ISO 9001 pentru calitate

30 iulie 2012. Compania portuara Buss Port Logistics (BPL) a primit certificatul ISO 9001 de la organismul de certificare Germanischer Lloyd (GL) pentru sistemul sau de management al calitatii. GL a confirmat astfel ca practicile de management utilizate de Buss indeplinesc cerintele standardului international DIN EN ISO 9001:2008.

Standardul stipuleaza cerintele pentru implementarea si mentinerea unui sistem de management al calitatii, avand in vedere in special aspecte de management cum sunt orientarea catre clienti, imbunatatirea continua, orientarea catre procese si responsabilitatile conducerii superioare.

Buss Port Logistics a introdus un sistem de management al calitatii in ultimele luni, iar auditorii de la GL Systems Certification i-a testat acum implementarea practica, examinand-o cu atentie prin discutii cu angajatii de la toate nivelurile si prin inspectarea documentelor – nu numai la sediul central Buss din portul Hamburg, ci si pe alte docuri diferite. Rezultatele au fost pozitive, ceea ce l-a determinat pe directorul GL Systems Certification Germania, dr. Ulrich Ellinghaus, sa ii inmaneze certificatul ISO 9001 lui Heinrich Ahlers, presedintele consiliului de administratie al BPL.

Sistemul de management al calitatii din cadrul Buss Port Logistics a fost construit luand in considerare o abordare orientata catre procese. Angajatii s-au implicat inca din faza de planificare, iar politica privind calitatea a fost anuntata utilizand masuri de comunicare interna ca notificari, afise si cani inscriptionate. Au fost efectuate, de asemenea, audituri interne pentru a evalua conformitatea cu standardul ISO 9001, iar masurile luate ca urmare a acestor audituri au dus la o imbunatatire continua.

“Un management al calitatii certificat demonstreaza ca o companie functioneaza in mod fiabil si ca este in conformitate cu standarde clare ale calitatii – ca in cazul companiei Buss Port Logistics,” a spus dr. Ulrich Ellinghaus, directorul GL Systems Certification in Hamburg. “Auditorii au putut constata ca managementul calitatii la Buss are succes la toate nivelurile.”

“Calitatea este intotdeauna o prioritate pentru Buss. Acest certificat ii arata acum lumii exterioare ceea ce noi experimentam in cadrul companiei in fiecare zi”, a spus si Heinrich Ahlers.

Buss Port Logistics opereaza mai multe terminale multimodale in Hamburg si in alte porturi, reprezentand o gama variata de servicii specific portuare. Terminalele manipuleaza containere si marfuri vrac cu ajutorul unor servicii interne portuare ca: incarcare-descarcare, ancorare si securizare, ambalare pentru export si statii de transport de marfa. Buss Port Logistics planuieste sa inaugureze in viitor si alte facilitati portuare pe langa cele din Eemshaven, Sassnitz si Stade.

This entry was posted in Stiri. Bookmark the permalink.