Furnizor de servicii de colocare obtine certificare ISO 27001

Equinix isi inaugureaza al treilea centru de date din Sydney si obtine certificarea ISO 27001 (securitatea informatiei)

Aceste realizari vor ajuta compania sa profite de cererea in crestere de servicii cloud din Australia

30 aprilie 2012. Furnizorul de servicii de colocare Equinix si-a incheiat cu sase luni mai devreme cea de-a doua faza al celui de-al treilea centru international de afaceri din Sydney (SY3), o miscare care va ajuta compania sa profite mai mult de cererea in crestere de servicii cloud in Australia.

Prima faza a constructiei a fost inaugurata anul trecut, iar de atunci Equinix declara ca a obtinut contracte cu peste 60 de clienti noi (www.equinix.com/en_US/locations/asia-pacific/australia/sydney-data-centers).

Equinix a investit 50 milioane de dolari in cea de-a doua faza a extinderii, ceea ce dubleaza numarul de cabinete din centru la 2000. Aceasta capacitate suplimentara va fi gata de folosire in septembrie anul acesta, potrivit managerului Equinix in Australia, Tony Simonsen.

“Raspunzand cererii crescute venite din partea comunitatii de servicii financiare si cloud, ne-am angajat sa facem o suplimentare cu o mie de cabinete care sa fie disponibile anul acesta in SY3, inca din septembrie, cu sase luni inainte de termen,” a spus Simonsen.

O alta mare realizare a operatiunilor din Australia a fost faptul ca Equinix a obtinut certificarea ISO/IEC 27001:2005 pentru sistemul sau de management al securitatii informatiei.

“In timp ce industria centrelor de date creste si se maturizeaza, problemele care tin de securitatea informatiei devin punctul principal de interes,” a mai spus Simonsen.

Standardul ISO/IEC 27001 (Tehnologia informatiei – Tehnici de securitate – Sisteme de management al securitatii informatiei – Cerinte), care face parte din familia de standarde ISO/IEC 27000, a fost publicat in octombrie 2005 de Organizatia Internationala pentru Standardizare (ISO) si Comisia Electrotehnica Internationala (IEC). ISO/IEC 27001 specifica cerintele necesare implementarii unui sistem de management care vizeaza sa supuna securitatea informatiei unor anumite masuri de control.
Organizatiile care adopta acest standard pot fi auditate si certificate ISO/IEC 27001.

This entry was posted in Stiri. Bookmark the permalink.