ISO 9001 si 27001 obtinute de o firma care ofera aplicatii stiintifice

Defense Solutions Group apartinand SAIC, certificat ISO 9001:2008 si ISO/IEC 27001:2005

Certificarile se refera la managementul calitatii si la managementul securitatii informatiei

McLean, Virginia, 23 mai 2012. Science Applications International Corporation (SAIC) a anuntat astazi ca grupul sau Defense Solutions Group (DSG) a primit certificarile internationale ISO 9001:2008 pentru managementul calitatii si ISO/IEC 27001:2005 pentru managementul securitatii informatiei in sprijinul furnizarii de servicii si de solutii dedicate clientilor. Sistemul de management al calitatii se aplica in toate locatiile DSG, dintre care 42 sunt deja certificate, urmand ca si restul sa faca acest pas in viitor.

ISO 9001:2008 este un standard international care specifica anumite cerinte a caror respectare are ca scop cresterea satisfactiei clientilor prin furnizarea constanta de produse si de servicii care indeplinesc cerintele clientilor si pe cele legislative si de reglementare in vigoare. ISO/IEC 27001:2005 este un standard international care pune la dispozitie un model pentru elaborarea, implementarea, administrarea, monitorizarea, analizarea, mentinerea si imbunatatirea unui sistem de management al securitatii informatiei.

Auditurile au examinat activitatile de proiectare, dezvoltare, integrare si instalare a sistemelor IT, managementul lantului de aprovizionare, logistica si gestionarea retelelor, ca si ramurile de productie din intreaga organizatie. Certificarile ISO demonstreaza angajamentul continuu al SAIC fata de clientii sai si fata de procesele pe care le aplica in toate activitatile cotidiene.

“Aceste certificari ne expun procesele care ajuta la reducerea riscurilor, la gestionarea costurilor, la imbunatatirea performantei tehnice si la indeplinirea unor termene solicitante,” a declarat Tom Baybrook, presedintele grupului apartinand SAIC. “Ele demonstreaza angajamentul nostru continuu si consecvent de a respecta cele mai inalte standarde si de a rezolva cele mai urgente dificultati ale clientilor nostri.”

SAIC, care face parte din topul Fortune 500, este o companie care ofera aplicatii stiintifice, tehnice si tehnologice care utilizeaza cele mai aprofundate cunostinte pentru a rezolva probleme de o importanta vitala pentru SUA si restul lumii, si anume probleme care tin de securitatea nationala, de energie si de mediu, de infrastructura si de sanatate.

Cei aproximativ 41000 angajati ai companiei servesc clienti din cadrul Departamentului Apararii din SUA, Departamentului Securitatii Interne din SUA, clienti din organizatii ale societatii civile si din agentii guvernamentale din SUA si de pe unele piete comerciale selectionate. Cu sediul central in McLean, Virginia, SAIC a avut venituri anuale de circa 10,6 miliarde dolari in anul fiscal care s-a incheiat pe 31 ianuarie 2012. Pentru mai multe informatii, vizitati www.saic.com.

This entry was posted in Stiri. Bookmark the permalink.