Reactii pe internet ca urmare a unei certificari ISO 9001

Anuntarea procesului de certificare ISO 9001 demarat de Politia Civila dintr-un stat brazilian provoaca reactii pe internet

Manaus, Brazilia. 19 august 2012. Politia Civila din Manaus, capitala statului federal brazilian Amazonas, si-a inceput saptamana aceasta procesul de certificare ISO 9001. Scopul certificarii, potrivit Comisariatului General al Politiei Civile, este de a imbunatati calitatea serviciilor prestate.

“In acest mod ne dorim sa modernizam Politia Civila, pregatind institutia pentru viitor si, mai presus de toate, democratizand relatiile dintre departamentele si posturile de politie”, a afirmat seful politiei, Josué Rocha, dupa incheierea unei prime intruniri care a avut loc miercurea trecuta pentru a discuta tema certificarii ISO.

In timpul intrunirii, secretarul interimar al comitetului tehnic de planificare din cadrul Biroului de Planificare al Statului Amazonas (Seplan), Bruno de Souza, le-a expus in detaliu etapele procesului de certificare ISO reprezentantilor Comisariatului General al Politiei Civile.

Potrivit lui Souza, in Amazonas exista deja 22 organisme publice care detin certificarea calitatii ISO 9001. “Urmarim sa obtinem eficienta proceselor pentru ca institutiile, printr-un management corespunzator, sa poata garanta ca ii ofera societatii servicii satisfacatoare”, a declarat Souza.

Insa anuntul privind inceperea procesului de certificare a Politiei Civile a dat nastere la unele reactii negative in randul populatiei, iar numerosi internauti au lasat comentarii pe portalul acritica.com prin care criticau masurile luate cei responsabili.

In cele mai multe cazuri, internautii si-au pus intrebari despre investitiile pe care le implica un astfel de proces, in timp ce sentimentul de nesiguranta de pe strazi continua sa creasca. Cresterea criminalitatii in oras, de exemplu in cartierul Hiléia din zona central-vestica din Manaus, in care strazile sunt inchise in timpul noptii, a fost adusa in discutie online de cetatenii ingrijorati.

Potrivit Comisariatului General al Politiei Civile din Amazonas, va fi stabilit un orar de intruniri pentru a discuta despre serviciile puse la dispozitie de institutie si despre indicatorii de performanta si pentru a organiza programe de instruire a personalului.

Potrivit sefului adjunct al politiei, Mário Aufiero, Politia Civila a statului Amazonas va deschide noi drumuri in acest domeniu: “Politia noastra civila va fi prima din Brazilia care va obtine certificatul ISO 9001 pentru totalitatea operatiunilor sale. Avantajul acestei initiative consta in promovarea valorii oferite cetatenilor si angajatilor sai.” (dupa un comunicat de presa www.acritica.uol.com.br)

This entry was posted in Stiri. Bookmark the permalink.