Sandvik obtine certificarea ISO 50001

4 aprilie 2012. Grupul Sandvik a obtinut cu succes certificarea noului standard international de management al energiei ISO 50001:2011.

Pentru a-si incheia cu bune rezultate procesul de certificare independenta, compania a facut reduceri semnificative ale propriului consum de energie.

Susanne Lindqvist, proprietar de proces pentru energie si climat in cadrul Sandvik Materials Technology, a declarat cu ocazia obtinerii acestui certificat ISO 50001: “Ceea ce ne pune la dispozitie acest nou standard este un cadru de lucru solid pentru optimizarea eficientei noastre energetice in perimetrul tuturor unitatilor noastre de productie. Standardul ISO 50001 ne permite sa urmam o abordare sistematica in privinta imbunatatirii continue a performantei energetice, aici incadrandu-se eficienta energetica, utilizarea energiei si consumul de energie.”

Evaluarea si certificarea sistemului de management al energiei implementat de Sandvik au fost efectuate de Lloyd’s Register Quality Assurance si reprezinta punctul culminant al programului in curs de desfasurare de eficienta energetica a companiei, conceput pentru a reduce consumul de energie in toate departamentele si activitatile organizatiei.

Sandvik este un grup suedez de inginerie de inalta tehnologie, care ofera produse avansate in unele domenii ca prelucrarea pieselor, industria extractiva si constructii, domenii in care detine pozitii de varf in clasamentul mondial. Sandvik isi desfasoara activitatile de afaceri in intreaga lume prin intermediul reprezentantelor sale din peste 130 de tari. In 2011, grupul a avut 50000 de angajati si a inregistrat vanzari de peste 94000 milioane de coroane suedeze. Pentru mai multe informatii, vizitati site-ul grupului la adresa www.sandvik.com.

This entry was posted in Stiri. Bookmark the permalink.