SEMAEST obtine recertificarea pentru mediu ISO 14001

SEMAEST obtine cu succes recertificarea pentru mediu ISO 14001 pentru activitati urbanistice

27 iunie 2012. Datorita activitatilor sale de dezvoltare urbana responsabila fata de mediul inconjurator, compania franceza SEMAEST a obtinut de curand reinnoirea pentru o perioada de 3 ani a certificarii sale de mediu ISO 14001.

In luna mai 2009, SEMAEST a obtinut pentru prima data certificarea ISO 14001 pentru activitatile sale urbanistice, din partea Directiei de Operatiuni Urbane, in urma auditarii sistemului sau de management al mediului (SMM) aplicat pe teritoriul care se intinde intre cartierul ZAC Pajol pana in Paris.

In 2012, in afara de respectarea tuturor cerintelor standardului ISO 14001, auditorii au remarcat si nivelul de maturitate a sistemului de management al mediului, ca si implicarea reala a persoanelor intalnite, interne sau externe companiei, in operatiunile ZAC Pajol din arondismentul 18 si din sectorul Cardeurs Vitruve / GPRU Saint-Blaise, in arondismentul 20 al capitalei franceze.

Sistemul de management al mediului aplicat de SEMAEST se sprijina pe datele de planificare lansate de directia de urbanism Paris, reunite sub titlul “O amenajare durabila pentru Paris”, cuprinzand patru obiective principale defalcate dupa cum urmeaza:
• O organizatie performanta,
• Un cadru urban primitor si plin de viata,
• Un management responsabil al mediului si
• O coeziune sociala si o diversitate economica.

Implicata de peste 20 de ani in amenajarea urbana a cartierelor (ZAC Bercy, Promenade Plantée, Viaduc des Arts), SEMAEST conduce si operatiuni de anvergura, cum ar fi deja mentionatul proiect ZAC Pajol, exemplar din perspectiva dezvoltarii durabile, si cartierul Saint-Blaise, unul dintre cele mai dense din Europa. In paralel, SEMAEST construieste si renoveaza numeroase cladiri publice in Paris si in aglomeratia pariziana (licee, crese, centre sportive si stabilimente culturale). SEMAEST intervine si in favoarea dezvoltarii economice si a diversitatii comerciale (Vital Quartier, Claude Bernard, Château Rouge s.a.). Pentru mai multe informatii, vizitati www.semaest.fr.

This entry was posted in Stiri. Bookmark the permalink.