Serviciile ERRA sunt recunoscute pe plan global

18 octombrie 2011. Islamabad, Pakistan – Adjunctul presedintelui Autoritatii pentru Reconstructie si Reabilitare dupa Cutremure (ERRA), lt.gen. Sardar Mehmood Ali Khan, a declarat recent ca organizatia sa si-a indeplinit angajamentul de a reconstrui si de a reabilita zonele afectate de cutremure si a adaugat ca realizarile marcante ale ERRA au fost recunoscute international de prestigiosul premiu acordat de Natiunile Unite, SASAKAWA, si de ravnita certificare a Organizatiei Internationale pentru Standardizare, ISO 9001:2008.

Discursul a avut loc cu ocazia ceremoniei de semnare a unui memorandum de intelegere intre ERRA si Agentia pentru Cooperare si Dezvoltare Tehnica (ACTED) la sediul central al acesteia din urma. Documentul a fost semnat de administratorul national ACTED, Andrew Buchanan, si de directorul general ERRA, Brig Saleem Mirza, avand ca tema imbunatatirea colaborarii si cooperarii la nivel tehnic dintre cele doua institutii.

Un alt punct esential subliniat de vorbitori a fost ca ACTED, care detine un vast portofoliu tehnic, va ajuta ERRA in privinta stocarii, recuperarii, clasificarii si analizarii datelor geografice, utilizand Sistemul Informatic Geografic (GIS).

“Deoarece domeniul imputernicirii ERRA acopera in prezent intregul teritoriu al tarii, dezvoltarea unui sistem de management cuprinzator al bazelor de date este vital. Acest aspect va juca si rolul de sursa de informare pentru viitoarele cercetari si referinte; si mai mult, va permite ERRA sa isi indeplineasca sarcinile atribuite intr-o maniera mai avantajoasa si va ajuta conducerea sa ia decizii analitice in timp util,” s-a mai precizat referitor la beneficiile certificarii ISO 9001.

Din 2005, ACTED reprezinta un partener activ al ERRA si a ajutat victimele cutremurelor prin acordarea de ajutoare, adapost si acces la apa curata. Pentru informatii suplimentare despre cele doua institutii pakistaneze, vizitati www.erra.pk si www.acted.org/en/pakistan.

This entry was posted in Stiri. Bookmark the permalink.