Soitec castiga noi certificari ISO

Soitec castiga noi certificari pentru sistemele sale de management al calitatii, sigurantei si mediului

Bernin, Franta. 21 martie 2012. Compania franceza Soitec, un important producator de materiale semiconductoare si de sisteme solare voltaice, a castigat de curand noi certificari ISO si OHSAS. Avand o baza de clienti alcatuita din firme de produse microelectronice si energetice de pe cinci continente, unitatile Soitec din intreaga lume – inclusiv fabricile sale de materiale semiconductoare si de module solare din Franta, Germania si Singapore – indeplinesc acum cerintele ISO privind calitatea si mediul inconjurator.

Ca rezultat al recentului audit efectuat la finele anului trecut, organismul de certificare LRQA (Lloyd’s Register Quality Assurance) i-a acordat companiei urmatoarele certificari:

ISO/TS 16949 pentru unitatile franceze de materiale semiconductoare ale Soitec din Bernin si Paris Sud (ambele demonstrand conformitatea totala in auditurile initiale). Si fabrica din Singapore a obtinut aceasta certificare, astfel incat Soitec va folosi de acum inainte standardul ISO/TS 16949 – care este mai specific si mai riguros decat ISO 9001 – ca baza a sistemului sau de management al calitatii din toate locatiile sale.
ISO 9001 si ISO 14001 pentru unitatea solara Soitec din Freiburg, Germania (unde se fabrica sistemele de energie solara concentrata).
OHSAS 18001 privind sanatatea si securitatea pentru unitatile Soitec din Paris Sud. Astfel, toate operatiunile firmei legate de materialele semiconductoare sunt conforme standardului OHSAS 18001. Soitec depune eforturi pentru a extinde aceste protocoale si in unitatea sa de module solare din Freiburg pana la sfarsitul lui 2012.

Sistemul integrat de management, care acopera calitatea, siguranta, sanatatea si mediul, se axeaza pe garantarea unei calitati superioare si a fiabilitatii produselor noastre, ca si pe mentinerea celor mai bune practici in vederea atingerii celor mai inalte niveluri ale satisfactiei clientilor,” a declarat directorul de operatiuni Paul Boudre.

Cea mai noua fabrica Soitec din San Diego, California, este in curs de reutilare pentru a produce module de energie solara concentrata destinate pietei americane de energie regenerabila. Aceasta unitate si-a propus sa obtina anul viitor certificarile ISO 9001 si ISO 14001 si conformitatea cu OHSAS 18001 pana in 2014.

Prin acest demers reusit, producatorul de talie mondiala si-a demonstrat cultura imbunatatirii continue si nivelul de atentie acordat clientilor sai, pentru care isi doreste sa fie cel mai bun partener de afaceri. Pentru mai multe informatii, vizitati www.soitec.com.

This entry was posted in Stiri. Bookmark the permalink.