Unitronics obtine recertificarea ISO 20000 pentru sistemul de management al serviciilor IT

5 octombrie 2012. Unitronics, lider pe piata spaniola in sectorul tehnologiei informatiei si a comunicatiilor, a obtinut reinnoirea certificarii ISO 20000, pe care o detine din anul 2010. In urma finalizarii auditului aferent, Unitronics si-a demonstrat din nou excelenta sistemului de management al serviciilor IT.

Spre deosebire de alte companii care obtin certificarea calitatii pentru intreaga organizatie, Unitronics a ales sa isi certifice sistemul de management al serviciilor IT, servicii oferite clientilor pentru a-si demonstra angajamentul de a le oferi cea mai buna calitate companiilor care ii incredinteaza retelele si sistemele.

Standardul ISO 20000 defineste cerintele necesare pentru furnizarea unor servicii IT aliniate nevoilor organizatiei, calitatii si valorii oferite clientilor, asigurarii optimizarii costurilor si garantarii securitatii continue a acestor servicii.

Problemele sunt clasificate astfel incat sa ajute la identificarea celor continue si a relatiilor dintre ele. De asemenea, acest standard ia in considerre capacitatea sistemului, nivelurile de management necesare, alocarea bugetelor financiare si controlul si distributia de programe software. ISO 20000 este inspirat de abordarea ITIL si definit de The Office of Government Commerce (OGC).

Prin obtinerea acestei recertificari, Unitronics a obtinut recunoasterea si reputatia asociate detinatorilor ISO 20000, un standard care ajuta la controlarea imediata a tehnologiei informatiei, la diminuarea potentialelor daune, la imbunatatirea productivitatii angajatilor si la cresterea fiabilitatii sistemului IT.

ISO 20000 nu este prima certificare internationala obtinuta de Unitronics, ci vine in completarea certificarilor ISO 9001 (pentru sistemul de management al calitatii), ISO 14001 (pentru sistemul de management al mediului) si ISO 27001(pentru sistemul de management al securitatii informatiei). Pentru mai multe informatii, vizitati www.unitronics.es.

This entry was posted in Stiri. Bookmark the permalink.